23948sdkhjf

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel for 1,8 milliarder og anker EU-Kommissionens afgørelse.
Luxembourgs regering appellerer EU-Kommissionens afgørelse, om at landet skal have givet en fordelagtig skatteaftale til den amerikanske it-gigant Amazon.

Luxembourg mener ikke, at EU-Kommissionen har bevist, at der er en fordelagtig aftale, lyder det i en udtalelse.

EU-Kommissionen sagde i oktober, at Amazon i årevis har betalt for lidt i skat.

Skattefordelene løber op i 250 millioner euro svarende til 1,86 milliarder kroner. Luxembourg skal kræve pengene tilbage, har kommissionen oplyst.

Ifølge EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er næsten tre fjerdedele af Amazons overskud i Luxembourg ikke beskattet.

- Med andre ord blev Amazon tilladt at betale fire gange mindre i skat end andre lokale virksomheder, der er omfattet af samme nationale regler.

- Det er ulovligt i forhold til EU's statsstøtteregler. Medlemsstaterne kan ikke give selektive skattefordele til multinationale selskaber, der ikke er tilgængelige for andre, sagde hun i en pressemeddelelse i starten af oktober.

Kommissionen har foretaget en treårig undersøgelse af en skatteaftale i Luxembourg fra 2003, der senere blev forlænget i 2011.

Aftalen tillod ifølge nyhedsbureauet Reuters, at et datterselskab i Amazon kunne betale mindre skat end andre virksomheder.

Aftalen gjorde det muligt for firmaet at flytte store dele af sit overskud fra et Amazon-koncernselskab, der er skattepligtigt i Luxembourg, videre til datterselskabet.

It-virksomheden oplyste i oktober i en skriftlig meddelelse til nyhedsbureauet AP, at de ikke troede, at man "fik særbehandling fra Luxembourg".

/ritzau/AF
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094